✓ Stock sale! ✓ Gratis verzending vanaf €75 (binnen nl) ✓ Voor 14:00 besteld, dezelfde dag verzonden ✓ Koop nu & betaal later ✓ Prachtig verpakt

Maansteen bij Zwangerschap en kinderwens

Maansteen is vooral bij vrouwen geliefd. Het wordt veel gebruikt tijdens de zwangerschap of bij een kinderwens. Ontdek alles over maansteen en de werking!

Maansteen

Maansteen is al eeuwenlang erg geliefd en veel gebruikt. De steen heeft een mooie glans en een betoverende uitstraling. Maansteen krijgt allerlei unieke eigenschappen toegedicht, zo staat de steen erom bekend te ondersteunen bij de hormoonhuishouding en voor het bevorderen van de vruchtbaarheid. Sommigen vrouwen zweren bij maansteen tijdens de zwangerschap. Maar wat is maansteen nou precies en wat is de werking van deze mooie steen? Dat gaan we je nu vertellen, lees je mee?

Wat is maansteen?

Maansteen is een kaliumveldspaat met een parelmoer- of glasglans. Veldspaat is de naam voor een groep gesteentevormende mineralen. Maansteen wordt gevonden in Madagaskar, Sri Lanka, Myanmar, Australië, de Verenigde Staten en India. In India is de steen zelfs heilig. Maansteen is een edelsteen die bekend staat als steen van de voortplanting, harmonie en de liefde. De steen wordt gebruikt als siersteen maar ook als helende steen. 

De edelsteen dankt zijn naam aan de satijnachtige glans die aan het licht van de maan doet denken. Deze glans verandert met de stand van de maan. De maansteen heeft iets magisch over zich, in de oudheid geloofde men dat de steen bestond uit gestolde maanstralen. 

Er zijn verschillende kleuren maansteen. Zo is er de regenboog maansteen, de roze maansteen, de zwarte maansteen, de groene maansteen, de witte maansteen en de beige maansteen. Vooral de beige en witte maansteen worden gebruikt om vruchtbaarheid te bevorderen en ondersteuning te bieden bij de zwangerschap, bevalling en bij het geven van borstvoeding.

Maansteen werking

Maansteen heeft een sterke connectie met de energie van de maan en is verbonden met de vrouwelijke energie. De maansteen stimuleert de vrouwelijke kracht en helpt om harmonie te brengen in de hormooncyclus. De steen staat bekend om de positieve werking op het bioritme en het voortplantingssysteem.

Maansteen staat ook wel bekend als steen van de hoop en heeft een kalmerend effect op het gevoelsleven. De steen zorgt voor een betere stroming van de vrouwelijke energie. Je kunt maansteen prima dragen in de vorm van een sieraad, bij voorkeur op de blote huid. Voor een optimale werking van maansteen is het raadzaam om de edelsteen af en toe op te laden in het licht van de volle maan. 

Maansteen bij zwangerschap

Maansteen is een echte vrouwensteen die erom bekend staat te ondersteunen bij alles wat met kinderen krijgen te maken heeft. De steen biedt verlichting bij menstruatiekrampen maar ook tijdens en na de overgang. Maar vooral bij een kinderwens en tijdens de zwangerschap is maansteen jouw beste vriendin.

Online kom je veel positieve verhalen tegen met ervaringen van maansteen bij zwangerschap of kinderwens. Omdat de bijzondere edelsteen een positief effect heeft op de hormoonhuishouding en stress en spanningen wegneemt, is maansteen een fijne steen als je zwanger wil worden. 

De werking van maansteen is ook ondersteunend tijdens je zwangerschap, bij het geven van borstvoeding en tijdens de kraamtijd. Niet voor niets zijn de maansteen-ring en een maansteen-ketting erg populair bij zwangerschap. Ook een maansteen-armband geeft de nodige power als je zwanger bent of wil worden.

Maansteen kopen

Als je een maansteen gaat kopen, is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de steen. Of je nu een maansteen armband zoekt voor de vruchtbaarheid of een sieraad met maansteen om tijdens je zwangerschap te dragen, ga bij jezelf na of er sprake is van een yes-gevoel. 

Bij een kinderwens of zwangerschap is het een mooi gebaar om een zwangerschapssieraad met maansteen cadeau te doen. Aan jezelf of aan een dierbare. Wij geloven in de kracht van edelstenen, in de kracht van vrouwen en in de kracht van de maan. In maansteen komt dit alles samen, vandaar dat wij deze edelsteen graag gebruiken in onze sieraden. 

Wij maken alleen gebruik van echte maanstenen. Als onze sieraden worden met liefde gemaakt en zijn een ode aan het moederschap en de vrouwelijkheid. Benieuwd geworden naar maansteen en of het wat voor je is? Bekijk onze collectie en ervaar het zelf! 

Onze collectie

We bieden momenteel drie mooie collecties aan: de Always Mama collectie, de Baby Bump collectie en de Tiny Stars collectie. Stuk voor stuk prachtige zwangerschapssieraden, die met ontzettend veel liefde en passie zijn gemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang updates over onze nieuwe collecties, artikelen en Mommaluv.