✓ Stock sale! ✓ Gratis verzending vanaf €75 (binnen nl) ✓ Voor 14:00 besteld, dezelfde dag verzonden ✓ Koop nu & betaal later ✓ Prachtig verpakt

Kwalitatieve, handgemaakte sieraden
Onze sieraden zijn handgemaakt van hoogwaardig en gerecycled 925 zilver, 18-karaat goud plated vermeil of rosé goud plated vermeil en samengesteld met 100% natuurlijke edelstenen. De handgemaakte juwelen van hoge kwaliteit komen uit Italië; het land dat bekend staat om de verfijnde sieraden en het gebruik van prachtige edelstenen.

Een zo laag mogelijke footprint

Bij Jara Precious Jewelry vinden we het belangrijk om onze footprint zo laag mogelijk te houden. Daarom werken wij enkel met 100% gerecycled 18-karaats goud, 100% gerecycled rose goud en 100% gerecycled sterling zilver. Ook werken we alleen met fabrikanten die een bijzonder goede naam hebben in de industrie en bekend staan om hun kwaliteit. Door zo efficiënt mogelijk om te gaan met onze materialen, proberen ze onze footprint te minimaliseren.

Materiaal

De sieraden zijn gemaakt van gerecycled 925 sterling zilver en voorzien van een plating van gerecycled Rhodium (zilver). Dit materiaal zorgt ervoor de sieraden mooi blijven en op de lange termijn hun glans behouden. Of de sieraden hebben een plating van gerecycled 18-karaats goud of gerecycled rosé goud. 

De sieraden zijn gemaakt van 925 sterling zilver. 925 zilver is een legering: dit betekent dat er voor 92,5% bestaat uit zilver waar 7,5% koper aan toe is gevoegd. Wij vergulden dit zilver met Rhodium. Zilver soms kan verkleuren als gevolg van blootstelling aan bijvoorbeeld lucht, crèmes en parfums en Rhodium helpt dit tegen te gaan. 

Is goud echt goud?

De sieraden zijn niet gemaakt van massief goud; de sieraden zijn 925 sterling zilver of Goud vermeil. Vermeil is een term die verwijst naar 925 sterling zilver met daar overheen een dikke laag goud. Bij Gold Plated kunnen verschillende basismaterialen gebruik worden. Bij vermeil is de basis altijd 925 sterling zilver. Dit is dan ook de basis van onze gouden sieraden. Je kunt verschillende basismaterialen gebruiken, maar wij hebben gekozen voor vermeil omdat dit bijdraagt aan de kwaliteit en het sieraad ook voor mensen met een allergie te dragen is.

Vermeil is van hogere kwaliteit dan Gold plated. Hierdoor gaan de sieraden langer mee. Dit heeft te maken met de vergulding laag. Bij Gold plated sieraden is de vergulding meestal erg dun (0,5 micron) waardoor er sneller sprake is van slijtage. Een sieraad mag de term vermeil pas gebruiken wanneer de laag van vergulding minimaal 2,5 micron is, waardoor het sieraad dus veel langer meegaat. Een ander groot voordeel van vermeil, is de basis van het sieraad. Omdat de basis altijd 925 sterling zilver is kan het sieraad ook door mensen met een allergie gedragen worden. Bovendien: vermeil maakt gouden sieraden betaalbaar. Vermeil sieraden zijn van hoge kwaliteit, zonder dat er echt hoge goud-prijskaartje aan hangt. Met onze vermeil sieraden ga jij voor de gouden look, maar dan voor een betaalbare prijs.

De kracht van edelstenen

Voor al onze sieraden met edelstenen gebruiken wij 100% natuurlijke edelstenen. Iedere soort edelsteen is uniek en bezit unieke kenmerken. Ook de werking van edelstenen verschilt per soort. Voor onze zwangerschapssieraden werken wij met maansteen. Een steen die bekend staat als steen van de vruchtbaarheid en van de voortplanting. Maansteen biedt ondersteuning tijdens de zwangerschap. De steen is verbonden met de vrouwelijke energie en kan helpen bij een kinderwens.

Voor onze Always Mama collectie en Tiny Stars collectie gebruiken wij rozenkwarts. Deze zachte en kalmerende beauty staat bekend als steen van de liefde. De steen ondersteunt tijdens de zwangerschap. Na de bevalling bevordert de steen kersverse moeder bij het herstel en helpt het de baby zich welkom te voelen. Bovendien verlicht rozenkwarts het hart en biedt troost bij verdriet.