✓ Stock sale! ✓ Gratis verzending vanaf €75 (binnen nl) ✓ Voor 14:00 besteld, dezelfde dag verzonden ✓ Koop nu & betaal later ✓ Prachtig verpakt

Interview met Mandy van MommaLuv

MommaLuv is opgericht door Mandy Ladan, een inspirerende mama waar de positieve energie vanaf spat. Wij spraken met Mandy over het ontstaan van MommaLuv en over haar missie.

Voor Jara Precious Jewelry is giving back onlosmaakbaar verbonden aan passievol ondernemen. Een deel van onze opbrengst gaat naar MommaLuv, een stichting die zich inzet voor een goede start van baby’s in ontwikkelingslanden. MommaLuv is opgericht door Mandy Ladan, een inspirerende mama waar de positieve energie vanaf spat. Wij spraken met Mandy over het ontstaan van MommaLuv en over haar missie.

Inmiddels bestaat MommaLuv 10 jaar. Het begon toen Mandy zelf zwanger was en een concept wilde bedenken om kraamcadeautjes door te geven aan moeders en baby’s die het écht nodig hebben. “Ik heb nooit gedacht dat het uit zou groeien tot een stichting of organisatie”, begint Mandy haar verhaal. 

The beginning of something bigger

“Ik was zwanger en werd overladen met cadeau’s. Ik en mijn partner waren altijd al bezig met ontwikkelingswerk en waren het erover eens dat we niet nog meer kraamcadeau’s wilden. We zijn gaan googlen naar alternatieven en op kraamcadeau’s aan een goed doel. We kwamen bij grote organisaties terecht waar we niet echt een klik mee hadden”, herinnert Mandy zich. 

In die tijd heerst er een behoorlijk stigma rondom goede doelen. Het voelde onpersoonlijk om vrienden en familie te vragen om een donatie. Nog dezelfde avond is Mandy aan het kijken of er andere zwangere vrouwen zijn in ontwikkelingslanden die ook in april zijn uitgerekend, en besluit op zoek te gaan naar mensen die haar in contact kunnen brengen. 

“Het lijkt zo simpel en dat is het ook. Het ging mij om het koppelen van een zwangere vrouw hier aan een zwangere vrouw daar. De overconsumptie hier staat in zo’n contrast met het tekort dat ze daar hebben. Ik wilde onze rijkdom delen bij de start van een nieuw leventje”, zegt Mandy. Ze zet alles op papier en heeft ook al een tekening in haar hoofd. Deze tekening is vandaag de dag het logo van MommaLuv.

Send to all

“Mijn idee heb ik per mail verzonden naar heel mijn adressenbestand. Ik heb nog even getwijfeld of ik ging selecteren of send all zou doen en deed het laatste.” Gelukkig maar want een oude huisgenoot werkt inmiddels bij de NOS en dat bleek een gouden link. “Binnen een week had ik de eerste moeder in Oeganda gevonden en konden we los.”

De reacties die Mandy krijgt, geven haar meteen het gevoel that she is on to something. “Mensen vonden het zo leuk en vroegen of ik dit niet ook voor hen kon doen. Ook werd ik vanuit de politiek en vanuit Plan Nederland benaderd. Toen kwam het idee om er een stichting van te maken en het concept te laten vastleggen”, zegt Mandy. Ze noemt het ook een beetje een tegenreactie tegen de grote organisaties. “Ik wilde het op eigen kracht doen en het klein en lokaal houden. Mijn kernwaarde is transparantie en die wilde ik blijven garanderen.”

Groei toelaten

De insteek van Mandy is nooit commercieel geweest. MommaLuv begon als passieproject en werd steeds groter en serieuzer. Pas als MommaLuv op een begeven moment alle vrije tijd in beslag neemt en Mandy met business coach Eelco de Boer spreekt, gaat er een knop om. “Ik had net een tweede kindje en ging thuis door een pittige periode. Eelco schudde me destijds wakker. Hij zei dat ik MommaLuv klein hield en in principe van potentiële moeders steelde door er niet 100% voor te gaan.” Mandy zegt haar baan als leerkracht op, zodat ze zich fulltime op MommaLuv kan storten. 

Dit gaat niet zonder slag of stoot en het eerste half jaar kan ze zichzelf niet uitbetalen. “Dit voelde als falen maar ik bleef vertrouwen houden en ben blijven bouwen. Daar heb ik 10 jaar voor nodig gehad. Ik verdien nu zeker niet hetzelfde als ik parttime in het onderwijs deed, maar ik doe elke dag wat ik wil. Bovendien is het aantal moeders dat we kunnen helpen het afgelopen jaar verdubbeld, dat motiveert enorm.”

Inmiddels heeft Mandy de Mama of the Year Award gewonnen en was ze zelfs bij Rutte. “Qua erkenning was de mama of the Year Award echt een mega eer. En dan ook nog in de categorie heldin”, lacht Mandy trots. “De award was echt een motivatie om door te gaan en kwam in een tijd dat ik hem goed kon gebruiken. Een grotere boost kun je niet krijgen.”

Samen sterk

Ook de samenwerkingen die Mandy aangaat, geven een lekkere boost. Zo werkt MommaLuv samen met Return To Sender en ook met Jara Precious Jewelry is een samenwerking ontstaan die meteen goed voelde. “Jara sluit helemaal aan op waar ik voor sta: moeders onder elkaar en giving back. Ik ga aan op vrouwelijke ondernemers die vanuit het moederschap hun bedrijf opzetten. De match met Randa was er meteen. Je voelt de passie als je met haar praat. Echt bijzonder”, zegt Mandy. 

Zelf heeft Mandy vooral een klik met de Tiny Stars Collectie. “Ik vind deze collectie zo ontzettend mooi en aandoenlijk. Mijn eerste was een verrassing toen ik 24 was en na 1,5 jaar kreeg ik mijn tweede. Ik vond dat bijna vanzelfsprekend en heb er toen nooit zo bij stilgestaan dat het ook heel anders kan gaan. Inmiddels heb ik de andere kant gezien bij naasten. Ook de edelstenen die worden gebruikt vind ik prachtig. Ik vind de stenen op het moment vooral esthetisch mooi maar ik zou mezelf wel wat meer willen verdiepen in de werking van edelstenen.” 

Op de vraag wat Mandy het belangrijkste vindt aan MommaLuv hoeft ze niet lang na te denken. “We delen vanuit motherhood, dat is universeel. We geven onze support vanuit gelijkheid, het maakt niet uit waar ter wereld je zit. Als moeder begrijp je elkaar. We willen niet de white saviour zijn maar moeders in hun kracht zetten. Mijn grootste missie is het om het hele concept van het kraamcadeau te veranderen. Dat een kraamcadeau naar een goed doel gaat, en dat een leven begint met geven in plaats van ontvangen. Dat lijkt me ook voor onze kids de meest waardevolle les.” 

Onze collectie

We bieden momenteel drie mooie collecties aan: de Always Mama collectie, de Baby Bump collectie en de Tiny Stars collectie. Stuk voor stuk prachtige zwangerschapssieraden, die met ontzettend veel liefde en passie zijn gemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang updates over onze nieuwe collecties, artikelen en Mommaluv.