✓ Stock sale! ✓ Gratis verzending vanaf €75 (binnen nl) ✓ Voor 14:00 besteld, dezelfde dag verzonden ✓ Koop nu & betaal later ✓ Prachtig verpakt

Rozenkwarts

Rozenkwarts is een vrouwelijke steen die staat voor (zelf)liefde. Deze mooie steen kan je ondersteunen tijdens de zwangerschap en erna. Lees er alles over!

Rozenkwarts is een populaire steen die al eeuwenlang bekend staat als de steen van de liefde. De vrouwelijke steen opent het hart. Ook zou rozenkwarts een positieve werking hebben op seksuele problemen en op de vruchtbaarheid. Daarom is deze mooie steen erg fijn om te gebruiken voor en tijdens zwangerschap. Hoe het precies zit met de werking van rozenkwarts en hoe je de steen het beste kunt gebruiken? Je ontdekt het hier, lees snel verder! 

Wat is rozenkwarts?

Rozenkwarts is een doorschijnende kwartssoort die donkerroze tot lichtroze van kleur is. Het bestaat uit siliciumdioxide met een hardheid van 7. Titaan en mangaan zorgen voor de mooie kleur. Rozenkwarts is een mineraal dat voorkomt in alle formaten. De steen wordt al lange tijd als edelsteen verwerkt. Rozenkwarts sieraden zijn erg geliefd.

In het huidige Irak werd rozenkwarts 7000 jaar voor Christus al gebruikt als symbool van de liefde. In het oude Egypte werden maskers uit rozenkwarts gesneden als symbool voor schoonheid en liefde. Ook in de klassieke Griekse en de Romeinse oudheid stond het mineraal bekend als minerale dell’amore. Al in de Romeinse tijd werden sieraden van rozenkwarts gemaakt. Rozenkwarts wordt vooral gevonden in Brazilië, Zuid-Afrika, de Verenigde Staten, Rusland, India, Japan en Madagaskar. 

Sommigen schrijven rozenkwarts als rozenkwarts, de naam verwijst naar de kleur van de steen. De steen wordt ook wel rozensteen, cupidokwarts, rose quartz of melkkwarts genoemd.

Rozenkwarts werking

Rozenkwarts is zonder twijfel de steen van het hart en van de liefde. Alle soorten liefde that is. Het bevordert romantische relaties maar ook op de platonische liefde voor familie en vrienden en op self love heeft de edelsteen een positief effect. Rozenkwarts steen heeft een milde en zachte werking, precies zoals de uitstraling al doet vermoeden. 

Rozenkwarts heeft een ontgiftende werking op de lever en nieren. Ook heeft het een positieve werking op het hart en de geslachtsorganen. De steen kan helpen bij seksuele problemen en de vruchtbaarheid bevorderen. Er zijn oude ceremonies bekend waarbij rozenkwarts in de buurt van de geslachtsorganen werd geplaatst om de kans op een succesvolle bevruchting te vergroten. 

Verder werkt de steen kalmerend bij stress en biedt troost bij verdriet en trauma’s. Omdat deze zachte steen het hart verlicht, werkt hij erg goed bij mensen die een trauma of een verlies te verwerken hebben.

Rozenkwarts bij zwangerschap

Rozenkwarts staat voor zachtheid en geborgenheid. De steen is ook geschikt voor kinderen en baby’s. Rozenkwarts helpt baby’s om zich welkom en thuis te voelen en versterkt de veilige sfeer, welke moeder wil dat nou niet? De krachtige steen is ook fijn om te gebruiken tijdens de zwangerschap, je kunt het dan prima op je lichaam dragen in de vorm van een rozenkwarts sieraad.

Na de bevalling helpt het moeders om mild te blijven voor zichzelf wat bevorderend is voor de nodige me time en het herstel. Rozensteen bevordert de zelfacceptatie. Tegelijkertijd helpt het je om ook anderen beter te begrijpen en zorgt zo voor de nodige harmonie. Wij zijn fan!

Rozenkwarts reinigen en opladen

Om optimaal van de werking van rozenkwarts te profiteren, is het goed om de steen af en toe te reinigen en op te laden om zo de natuurlijke energie te herstellen. Rozenkwarts opladen kun je doen door de steen ‘s nachts in het maanlicht te leggen. 

Je kunt rozenkwarts ook opladen door hem in een schaaltje met bergkristal trommelsteentjes te plaatsen. Rozenkwarts reinigen kan door visualisatie. Hiervoor neem je de steen in je handen en houd je je handen voor je hart. Focus op de steen en visualiseer dat de negatieve energie uit de steen verdwijnt. Je kunt nu ook je eigen intentie laden, bijvoorbeeld tijdens een meditatie.

Rozenkwarts sieraad

Een mooie manier om rozenkwarts altijd bij je te dragen, zijn sieraden waar deze beauty in verwerkt is. In onze collectie zwangerschapssieraden en mamasieraden vind je de mooiste juwelen. Onze collectie voor mama’s en mama’s to be bestaat uit een:

  • Rozenkwarts ketting
  • Rozenkwarts ring
  • Rozenkwarts armband
  • Rozenkwarts oorbellen

Wil je zelf rozenkwarts gebruiken of een (aanstaande) moeder onderdompelen in liefde? Bekijk dan hier onze rozenkwarts sieraden.

Rozenkwarts kopen

Als je een sieraad met rozenkwarts wil bestellen, zit je helemaal goed bij Jara Precious Jewelry. Of je nu iemand bent of kent met een kinderwens of iemand die zwanger is of net bevallen, de rozenkwarts edelsteen komt altijd goed aan. De zachte maar krachtige steen staat de ontvanger als een cheerleader bij en straalt vreugde en warmte uit. Spread some love en ga voor rozenkwarts!

Onze collectie

We bieden momenteel drie mooie collecties aan: de Always Mama collectie, de Baby Bump collectie en de Tiny Stars collectie. Stuk voor stuk prachtige zwangerschapssieraden, die met ontzettend veel liefde en passie zijn gemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang updates over onze nieuwe collecties, artikelen en Mommaluv.