✓ Stock sale! ✓ Gratis verzending vanaf €75 (binnen nl) ✓ Voor 14:00 besteld, dezelfde dag verzonden ✓ Koop nu & betaal later ✓ Prachtig verpakt

Baargoud. Wat is het en wanneer geef je het?

Baargoud is een (klein) gebaar om een grootse gebeurtenis te vieren. Het geven van baargoud is hot en wordt ook in Nederland steeds populairder. Maar wat is baargoud precies?

Baargoud

Baargoud is een (klein) gebaar om een grootse gebeurtenis te vieren. Het geven van baargoud is hot en wordt ook in Nederland steeds populairder. Maar wat is baargoud precies, waar komt de traditie van baargoud vandaan en wat zijn leuke ideeen voor baargoud? We vertellen je er alles over, lees snel verder! 

Wat is baargoud

Baargoud: het is een term die we steeds vaker voorbij horen komen rondom de bevalling. Baargoud wordt ook wel werpgoud genoemd en sommigen spreken van een perscadeau of push present. Het woord zelf klinkt misschien wat gek maar eerlijk is eerlijk, het idee om een kersverse moeder een mooi cadeau te geven, is dat eigenlijk helemaal niet. 

Baargoud is dus een cadeau dat aan een pas bevallen vrouw wordt gegeven. Meestal geeft de partner het om de kersverse moeder te bedanken, maar ook family and friends verrassen de mama steeds vaker met een leuk cadeautje. Na 9 maanden zwangerschap en het doorstaan van de bevalling kunnen we allemaal wel een extra blijk van waardering gebruiken. Bovendien is baargoud een mooi aandenken voor later. 

Bij de naam baargoud denk je misschien dat het altijd om het geven van goud gaat. Toch hoeft dat zeker niet het geval te zijn. Bij een baarcadeau gaat het vaak om een sieraad maar ook een mooie (luier)tas of een dagje wellness zijn populair als cadeau voor de pas bevallen moeder. 

Baargoud traditie

De oorsprong van baargoud is niet precies bekend. De traditie van baargoud ontstond waarschijnlijk in de oude elite, waar het een gebruik is om de vrouw een sieraad te geven na de bevalling. Niet alleen om de vrouw te belonen maar ook als teken van rijkdom. In Amerika en in Groot-Brittannië is het al jaren erg common om de vrouw een push present te geven. In de UK krijgt ongeveer de helft van de vrouwen een cadeau na de bevalling. Ook baargoud voor de papa wint aan populariteit.

Baargoud wel of niet?

Het krijgen van een kind is natuurlijk al het mooiste cadeau dat er is. De meningen over een baarcadeau zijn dan ook verdeeld. Sommige moeders vinden het krijgen van werpgoud maar onzin. Andere vrouwen vinden het heel terecht om iets te krijgen en geven zelfs tips over wat ze graag willen als push present. Het wel of niet geven van baargoud is heel persoonlijk. Als je het doet, wil je het natuurlijk wel goed doen. Kies daarom voor een baarcadeau dat bij de kersverse moeder past. 

Baargoud ideeën

Het mooie van een sieraad als push present is dat een sieraad voor altijd is. Als je wil gaan voor een baargoud sieraad kun je denken aan:

  • Baargoud ring
  • Baargoud hanger
  • Baargoud ketting
  • Baargoud oorbellen
  • Baargoud armband

Het mooiste baargoud

Baargoud is een ode aan motherhood, onze met liefde gemaakte zwangerschapssieraden zijn dat ook. Met een mooi baargoud sieraad vier je de zwangerschap en de bevalling. In zo’n bijzondere tijd is het geven van een bijzonder baarcadeau ook een herinnering voor later. Een mooi aandenken onderstreept deze unieke periode en het wonder van een nieuw leventje, dat voor de ouders tegelijkertijd een nieuwe levensfase inluidt. 

Baargoud kopen

Wil je baargoud kopen? In onze Baby Bump en Always Mama Collection vind je mooie (baargoud) sieraden voor mama. In de collectie vind je een mooie ‘baargoud ring’, een ‘baargoud ketting’ of prachtige oorbellen die perfect zijn als kraamcadeau. Heb je iets moois gevonden? Dan wil je jouw push present natuurlijk zo snel mogelijk geven. 

Het leukste is om baargoud na de bevalling te geven als het kleintje bij de moeder is. Wacht wel even tot de trotse mama weer een beetje tot zichzelf is gekomen. Geniet van het speciale moment dat voor altijd een magische herinnering gaat zijn!

Onze collectie

We bieden momenteel drie mooie collecties aan: de Always Mama collectie, de Baby Bump collectie en de Tiny Stars collectie. Stuk voor stuk prachtige zwangerschapssieraden, die met ontzettend veel liefde en passie zijn gemaakt.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

En ontvang updates over onze nieuwe collecties, artikelen en Mommaluv.